Assistentiewoningen

Assistentiewoningen

Uw huidige woning is niet voldoende aangepast aan uw noden: de woning is te groot geworden, u slaapt op een ver­dieping, u woont te ver van het cen­trum, … u voelt zich niet langer veilig of bent wel eens eenzaam.
Bovendien hebt u als bewoner van een assistentiewoning voorrang bij opname in het dagverzorgingscentrum, in kortverblijf of bij een definitieve opname in het woonzorgcentrum.

Er zijn 36 assistentiewoningen waar we crisiszorg bieden, 9 ervan zijn gelegen in de Vanheylenstraat aan de voorkant van het woonzorgcentrum en 27 assistentiewoningen zijn gelegen in de Vereeckenstraat 43.

Wil je graag meer informatie over deze woning?

Een assistentiewoning is een woonvorm die het ouderen mogelijk moet maken om langer zelfstandig te blijven wonen. Hiertoe kan men de hulp inroe­pen van diverse zorgdiensten. De bewoner heeft hierbij de vrije keuze.
We willen met de assistentiewoningen een aangenaam, comfortabel en veilig verblijf aanbieden met respect voor de identiteit en privacy van elke bewoner. 

De assistentiewoningen staan open voor alle zelfredzame personen, die om sociale, veiligheids- of kleine gezond­heidsredenen liever niet in hun eigen huis willen blijven wonen.
Een kandidaat-bewoner moet op het moment van de aanvraag in principe minstens 65 jaar zijn.
Zowel alleenstaanden, als koppels kun­nen terecht in een assistentiewoning.

Assistentiewoningen in de Vanheylenstraat

De assistentiewoningen liggen dicht bij de dorpskern van Melsbroek en naast Floordambos. Het woonzorgcentrum, het dagverzorgingscentrum De Melde en het lokaal dienstencentrum Omikron zijn aangrenzend.

Iedere assistentiewoning is ongeveer 100 m2 groot, heeft een woonkamer met eethoek en zithoek, een ingerichte keuken, een berging, een badkamer met douche en wc, een apart wc, twee slaapkamers en een kleine tuin met buitenberging.

De dagprijs bedraag 31,57 euro

Assistentiewoningen Aronskelk

Residentie Aronskelk is een nieuw project met 27 assistentiewoningen, het is een “thuis met net dat meer. Elk appartement heeft een woonkamer met eethoek, zithoek, ingerichte keuken (vaatwasser, koelkast, combi-oven, kookplaat met afzuigsysteem), berging/wasruimte, badkamer (douche, toilet, lavabo), een of twee slaapkamers en een terras. Een garage huren is ook een mogelijkheid.

Residentie Aronskelk is ideaal gelegen in een rustige en gemoedelijke omgeving met 27 erkende assistentiewoningen, van 62 m² tot 98 m². Stuk voor stuk stijlvol afgewerkt met duurzame materialen, hoge energie efficiëntie en tijdloos. In dit project staan milieu vriendelijke aspecten hoog in het vaandel. Er zijn zelfs groendaken. De woning is voorzien van vloerverwarming (warmtepompen), een ventilatiesysteem, aansluiting telefoon, internet/TV en oproepsysteem bij nood voor onmiddellijke interventie indien nodig (crisiszorg).

De dagprijs varieert tussen 38,12 € en 45,34 €/dag.

Genieten van de voordelen

Het woonzorgcentrum is op slechts enkele passen verwijderd van de assistentiewoningen, waardoor  er zeer snel gereageerd wordt op een mogelijke crisisoproep. De crisiszorg wordt toegediend door medewerkers van WZC Floordam.
U kan genieten van de voordelen van het lokaal dienstencentrum Omikron, waar talloze activiteiten worden georganiseerd, alsook in de ontmoetingsruimte van Aronskelk. U kan in Omikron een warme maaltijd nuttigen of deze aan huis laten leveren. Het dienstencentrum organiseert ook een boodschappendienst en vervoer.

Het woonzorgcentrum, het dagverzorgingscentrum De Melde, het lokaal dienstencentrum Omikron en het MS Center bevinden zich op wandelafstand.

De kosten die Inbegrepen zijn:

  • Huur
  • Aanwezigheid noodoproepsysteem
  • Reiniging, verwarming, verlichting, onderhoud, gebruik, aanleg gemeenschappelijke ruimten
  • Onderhoud gemeenschappelijke technische installaties
  • Kosten v/h gemeenschappelijke waterverbruik
  • Brandverzekering v/h volledige gebouw + inboedel
  • Onroerende voorheffing
  • Huisvuilbelasting
  • Milieubelasting

Voor meer info over de beschikbaarheid kan je terecht bij

Patrick Meers