Visie

Visie

Ouder worden betekent niet dat je je stem verliest, je eigenheid, je wens om een fijne dag te kunnen beleven en zelf te kunnen bepalen wat je vandaag wil doen.
Ook niet wanneer je zorgafhankelijkheid toeneemt en je naar het woonzorgcentrum moet verhuizen. Integendeel.

In Floordam willen we er net extra werk van maken om de dagelijkse activiteiten zoveel mogelijk te laten vertrekken vanuit de bewoner.
Vanuit wat hij of zij vandaag wil doen, hoe hij of zij een goede dag kan beleven. We vinden het heel belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn en blijven in een fijne omgeving.

In deze infobrochure willen we onze visie op relatiegerichte zorg heel concreet aan u voorstellen

Hierdoor proberen we een warme en menselijke omgeving te creëren voor de bewoners, familie en medewerkers. Het sociale is voor ons essentieel. We bouwen een relatie op. Wanneer we kuisen, dan kuisen we samen. Wanneer we koken, dan koken we samen. Wanneer we eten, dan eten we samen. En net daardoor doe je veel meer dan kuisen, koken en eten alleen. We praten, luisteren, lachen en werken samen. Door de bewoners zoveel mogelijk te betrekken hierin, hopen we dat ze zichzelf kunnen zijn en blijven. We leren elkaar kennen als mens. In het dagelijkse gebeuren, in vlotte communicatie en in wederzijds vertrouwen.

In deze infobrochure willen we onze visie op relatiegerichte zorg heel concreet aan u voorstellen. Hoe krijgt relatiegerichte zorg precies handen en voeten in ‘Het leven zoals het is’ in Floordam? Hiervoor maken we gebruik van tekst, voorbeelden, foto’s en getuigenissen.

De brochure is in de eerste plaats geschreven voor huidige en nieuwe bewoners, familie en medewerkers op Floordam. Ook toekomstige bewoners, familieleden en medewerkers hebben er baat bij. Daarnaast staat de brochure open voor alle geïnteresseerden in relatiegerichte zorg op Floordam: de vrijwilligers, stagiaires, mensen uit de nabije omgeving, buurt, scholen, collega’s uit andere zorgorganisaties.

Graag nodigen we u uit om deze brochure aandachtig door te nemen. Neem er gerust de tijd voor. Ze geeft immers onze grondhouding ten aanzien van ouderenzorg weer. Ze is de basis van het dagelijkse leven in Floordam, van onze zorg en communicatie daarrond. Dit proberen we waar te maken, iedere dag opnieuw. Samen. Want een warme en menselijke zorg voor ouderen gaat ons allen aan.

We willen dat zowel bewoners onderling als bewoners en medewerkers een goede relatie opbouwen. Dat begint ’s ochtends al wanneer een medewerker de gordijnen opent of de bedden opmaakt. Die medewerker zal dan een praatje slaan met de bewoners. Het eerste wat we onze bewoners vragen als ze hier komen wonen is: ‘Wat maakt dat jij morgen een goede dag zal hebben?’ Met andere woorden: wat zijn hun interesses en drijfveren? Daar kunnen we dan op inspelen. 

Betty

Directeur bewonerszorg